12.7.2021. 12:28
0
Igrica "Super Mario" prodata za 1,56 miliona dolara
Videoigrica "Super Mario" za konzolu Nintendo 64 prodata je na aukciji za 1,56 miliona dolara, što je novi rekord za videoigru, saopštila je američka aukcijska kuća "Heritage Auctions", prenosi Beta.

"To je prva igrica ikad prodata na aukcij za više od milion dolara", rekao je za France Presse Erick Bradley, portparol aukcijske kuće sa sjedištem u Dalasu u američkoj državi Teksas.

"Heritage Auctions" je već ostvario prvi rekord u petak prodajom igrice za nekadašnju konzonu Nintendo NES, "Legende Zelda", koja je prodata za 870.000 dolara.

Igrica Super Mario 64 je iz 1996. godine i prvi put koristi 3D.

To je jedina poznata kopija koja je dobila ocjenu 9.8 kompanije specijalizovane za video igre Vata koja procjenjuje stanje igrica, rekao je Bradley i dodao da je to najviša ocjena koju neka retro igrica može da dobije.

Kolekcionarska zainteresovanost za klasične igre je u konstantnom porastu posljednjih godina. U aprilu je video igra "Super Mario Bros" za Nintendo NES iz 1986. prodata za 660.000 dolara.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.