2.1.2016. 17:24
0
"Sedmica" i dalje najpopularnija, Windows 10 se sve više koristi
Microsoftov najnoviji operativni sistem, Windows 10, pokazuje se sve uspješnijim. Prije nekoliko dana objavljeno je kako se nalaze na 200 miliona računara, iako to Microsoft nije službeno potvrdio, a sada dolaze nove brojke iz analitičke kuće Net Applications, prenosi 24sata.hr.

Piše: Haris Ahbabović

Prema njihovim podacima, Windows 10 je zauzeo gotovo 10 posto tržišta (9,96%) što je povećanje od 1 posto u odnosu na prethodni period.

Ista analiza pokazuje da su i dalje najpopularniji Windowsi 7 koji se nalaze na 55,6 posto svih osobnih računara, a 'desetka' mora još malo rasti kako bi prestigla Windows XP koji još koristi skoro 11 posto svih računara. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.