17.6.2016. 12:28
0
Moderne tehnologije uzrokovale revoluciju u medijima
Teško da je bilo neke druge oblasti u kojoj je proteklh godina bilo toliko promjena kao u medijskoj industriji. Moderne tehnologije revolucionalizirale su način na koji shvatamo vijesti i informacije.

Ovo je kazala članica gradske vlade Beča Renate Brauner, obraćajući se učenisnicima trodnevnog samita Globalne mreže urednika (GEN Summit 2016) koja je prije dva dana otvorena u Beču. 

Stara historijska palača Aula der Wissenschaften u kojoj se održava konferencija "ispunjena je sada ljudima okrenutim budućnosti što je sada tako tipično za Beč - grad poznat po muzici, kulturi i historiji, ali i gradu koji je istovremeno moderan i okrenut budućnosti", kazala je Brauner, navodeći da su urednici i medijski eksperti iz cijelog svijeta došli u Beč  da bi raspravljali o izazovima s kojima se suočavaju mediji.

Po njenim riječima, društveni mediji donose ogromne promjene.

- Građani trebaju vaše informacije! Vaš rad je izuzetno važan - poručila je ona učesnicima ovog skupa koji je okupio 670 urednika i eksperata iz cijelog svijeta, uključujući 10 urednika iz bh. medija.

Predsjedavajući GEN samita Matt Kelly je u obraćanju, kao jedan od primjera važnosti uloge medija u pružanju tačnih informcija naveo i rat u BiH, te primjer dnevnika Oslobođenje koji je u ratu izlazio svaki dan, iako se nalazio na samoj liniji fronta.

Glavna urednica CNN digital Meredith Artley je istaknula da su moderne aplikacije i platforme jedan odličan način za medije da eksperimentiranju, te da u CNN-u društvenu mrežu Facebook doživljavaju kao partnera.

(FENA) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.