6.9.2016. 19:13
0
Windows 10 postaje sve popularniji
Microsoftov operativni sistem Windows 10 postaje sve popularniji. Istraživanje kompanije StatCounter pokazuje da je njegov rast tokom augusta nastavio.

Posebno je vidljiv rast udjela navedenog sistema u Evropi i Sjevernoj Americi gdje je zabilježen tržišni udio koji je već veoma blizu još uvijek vodećem i popularnom sistemu Windows 7. Na evropskom tržištu Windows 10 je u augustu zabilježio udio od 30,39 posto, dok vodeći Windows 7 ima udio od 35,35 posto.

U Sjevernoj Americi razlika između vodećih nešto je manja, tako da vodeći Windows 7 ima udio od 32,12 posto, dok Windows 10 bilježi udio od 28,19 posto koji i dalje raste baš kao i na prije spomenutom evropskom tržištu. 

Valja spomenuti da se ovaj rast Windows 10 sistema odvija nakon prestanka perioda u kojem je Microsoft nudio mogućnost besplatne nadogradnje računara na Windows 10 (dakle, nakon 29. jula ove godine), prenosi CDM.me. 

(Adna Zukanović-Zilić)

Windows 10
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.