27.9.2018. 20:44
1
Otvoren Centar za edukaciju i obuku za rad na CNC i laserskim mašinama
Centar za edukaciju, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju u kojem će se vršiti obuka za programiranje i rad na CNC i laserskim mašinama počeo je s radom u Centru „Safet Zajko“.

Novootvoreni centar obišli su načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predstavnici firme za proizvodnju CNC i laserskih mašina Dizart d.o.o. s kojom se realizira projekt obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba.

Javni poziv za prijave na obuku otvoren je do 4. oktobra. Aplicirati mogu osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, prvenstveno sa Biroa Novi Grad.

Odabir polaznika vršit će se u saradnji sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a planirano je da godišnje taj proces prođe oko 40 osoba.

Općina je adaptirala devastirani objekat u kompleksu Centra „Safet Zajko“ u koji je uloženo 320.000 KM i pripremila ga kako bi firma Dizart sa svojim mašinama i opremom mogla uspostaviti Centar za obuku - saopćeno je iz sarajevske općine Novi Grad.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.