16.7.2020. 19:01
0
Nizozemska predstavila aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom
Nizozemska vlada želi 1. septembra uvesti aplikaciju za praćenje koronavirusa u cijeloj zemlji kako bi se pomoglo u sprječavanju širenja virusa.

Ministar zdravstva Hugo de Jonge kaže da će se aplikacija predstaviti po cijeloj zemlji nakon što završe konačni sigurnosni testovi, javio je AP.

De Jonge kaže da će aplikacija pomoći službenicima da se "uhvate u koštac sa virusom i spriječe zaraze" i "što više ljudi preuzme aplikaciju, to bolje".

Upotreba aplikacije je dobrovoljna i vlada kaže da ne pohranjuje podatke o korisnicima ili njihovim lokacijama. Namjera je da pojačaju napore lokalnih zdravstvenih vlasti da prate i izoliraju ljude koji su bili u kontaktu s ljudima za koje se zna da su zaraženi.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.