29.3.2023. 22:10
0
Sprema se moderniji Windows
Inicijativa, pod nazivom CorePC, će omogućiti da se Windows bolje skalira za različite uređaje, a pri tome će i dalje podržavati originalne aplikacije.

CorePC će koristiti "state separation", a podijeliće Windows u nekoliko particija, slično kao iOS i Android. To bi trebalo da oteža da malver inficira sistem, dok će ažuriranja biti brža.

Ova verzija bi trebalo da omogući da Microsoft ponudi različite Windows edicije za različit hardver, sa podrškom za specifične funkcije i aplikacije za svaku ediciju Windowsa.

Na kraju, Microsoft ugrađuje i vještačku inteligenciju (AI) u ovaj novi projekat. Kompanija planira da koristi AI za analiziranje sadržaja na ekranu i obezbjeđivanje odgovarajućeg konteksta.

Prema navodima, Microsoft planira da CorePC koristi u narednoj velikoj verziji Windowsa (verovatno Windows 12), koja se očekuje tokom 2024. godine, ukoliko se planovi ne promijene, prenosi b92.

(Ajdin B.)

 
Windows
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.