21.11.2015. 9:50
0
FHMZ izdao crveno upozorenje na obilne padavine i jak vjetar
Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je crveno upozorenje na obilne padavine i jak vjetar za južna, jugozapadna i sjeverozapadna područja zemlje.
FHMZ napominje kako se intenzivnije padavine očekuju poslijepodne i u večernjim satima, u noći sa subote na nedjelju. Kada je riječ o vjetru, u pomenutim dijelovima zemlje jak vjetar očekuje se prije podneva dok se u večernjim u Hercegovini očekuje vjetar sa olujnim udarima. 

U BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, a prema podacima FHMZ-a, glavnina padavina očekuje se u drugoj polovini dana. 

Očekuje se uglavnom između 25 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara.

Padom temperature zraka krajem dana na će planinama kiša preći u snijeg.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.