12.5.2016. 8:15
0
Zbog padavina povećana opasnost od odrona
Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada i ovoga jutra upozoravaju se vozači na mokar ili vlažan kolovoz, kao i na moguće odrone i mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.   Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova na redovnom održavanju, kroz tunele “Vis”, “25.novembar” i “Grab” saobraća se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Na istoj dionici A-1 (u mjestu Treševine) u toku su radovi na sanaciji klizišta. Mole se vozači da na pomenutim lokacijama autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Čapljina-Doljani, M-16 Bugojno-Kupres, M-5 Kiseljak-Busovača, M-20 Ustikolina-Goražde i M-5 Ključ-Sanski Most, te magistralni putM-18 na području Kladnja. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja


(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.