25.7.2016. 13:58
0
Na GP Doljani čekanje do dva sata, na GP Gabela Polje i Bijača oko sat
Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko dva sata, a na ulazu u BiH oko 30 minuta. Na GP Gabela Polje na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, dok se na GP Bijača na ulazu u BiH čeka jednako dugo. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozačima se skreće pažnja da prije polaska na putovanje provjere svu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni pute na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK). 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.