7.9.2016. 9:23
0
U BiH narednih dana oblačno s kišom, stabilnije vremenske prilike sredinom septembra
U BiH će danas, kao i u narednim danima, biti uglavnom oblačno vrijeme dok se stabilnije vrijeme sa više sunca očekuje od sredine septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ), izraženiji vjetar danas očekuje se na području Mostara, Livna i Trebinja zbog čega je na tim mjestima na znazi žuti meteoalarm. Očekuju se udari vjetra brzine od 50 do 65 kilometara na sat.

U drugom dijelu dana, prema večernjim satima, bit će kiše u svim dijelovima BiH. Oblačno vrijeme najavljeno je i za naredne dane.

Prema dugoročnoj prognozi FHMZ-a, u periodu od 12. do 18. septembra očekuju se stabilne vremenske prilike sa dužim sunčanim periodima, uz slabije izraženu mogućnost za padavine na jugu zemlje.

Kada je riječ o sezonskoj prognozi za septembar, oktobar i novembar, ona pokazuje da će temperature zraka biti veće sredinom septembra i u većem dijelu novembra.

U navedenom periodu, kako se navodi, mogući su kratki prodori hladnijeg zraka. U prvoj i trećoj dekadi septembra i početkom oktobra, temperature zraka mogle bi biti u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Očekivane sume padavina tokom jeseni trebale bi da budu oko prosjeka ili nešto ispod prosječnih suma.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.