17.9.2016. 10:23
0
Vrijeme u BiH: Za vikend se očekuju padavine
U Bosni i Hercegovini će prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na istoku Bosne ne očekuju se padavine, dok se grmljavina očekuje u Hercegovini, zapadnim i ponegdje sjevernim područjima Bosne.

Poslije podne očekuje se sunčanije vrijeme, a slabe kiše može biti još lokalno na jugu. Puhat će vjetar, umjeren do pojačan, južni i jugozapadni.

Dnevne temperature bit će od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu se prije podne očekuje pretežno, a poslije podne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U prvom dijelu dana je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Dnevna temperatura oko 25 stepeni Celzijusa.

U nedjelju se prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana slaba kiša je moguća ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se padavine praćene pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Jutarnje temperature bit će od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 22 do 28 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

(Fena)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.