14.12.2016. 8:18
0
U BiH kolovoz suh ili mjestimično vlažan
Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.
Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, vidljivost je smanjena zbog magle.

Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja tokom dana, dolazi na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-19.3 Rogatica-Ustiprača, zbog minerskih i deminerskih radova.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-6 Čapljina-Studenci, M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce,  M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske i dalje se saobraća usporeno, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(Fena)
KolovozSuh
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.