3.1.2017. 17:24
1
Na autoputu A-1 Tarčin-Zenica brzina ograničena na 80 km/h
Sniježne padavine su oslabile u centralnim krajevima, dok snijeg jačeg intenziteta trenutno pada u istočnim krajevima. Zbog ugaženog snijega na kolovozu za teretna vozila preporučuje se upotreba lanaca na magistralnim putevima Priluka-Glamoč-Mlinište i Sarajevo-Foča (Rogoj).

Zbog saobraćajne nezgode od 16:30 sati obustavljen je saobraćaj između tunela Vranduk 1 i Vranduk 2 na magistralnom putu M-17  Zenica-Žepče.

Na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Bosansko Grahovo-Livno-Kamensko, Gacko-Tjentište (Čemerno), Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Bugojno-Kupres-Šuica i Gornji Vakuf-Prozor (Makljen)  ima ugaženog snijega na kolovozu i saobraća se usporeno. Oprezniju vožnju savjetujemo i na autoputu A-1 Tarčin-Zenica, gdje je brzina ograničena na 80 km/h. Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog snijega i vjetra izuzetno je otežano saobraćanje, tako da se ne preporučuje korištenje ovog puta bez velike potrebe.

Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putevi za sada prohodni. U sjevernim krajevima upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno u blizini Bosanske Gradiške i Bosanskog Broda.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.