7.1.2017. 9:21
0
Crveno upozorenje za Višegrad, temperature i do -20 izbjegavati duži boravak na otvorenom
Danas će u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje, uglavnom, pretežno vedro. Vjetar u većem dijelu Bosne, slab do umjeren, na zapadu pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od -14 do -7, na jugu od -5 do 1 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -11 °C. 

Narandžasti meteoalarm je proglašen za skoro cijelu BiH, a crveni za istočnu Bosnu gdje se za Višegrad očekuje -20 stepeni Celzija. Upozorenje je izdato od 6. do 8. januara.

- Minimalne temperature od -19 do -11 °C, na planinama i visoravnima minimalne temperature mogu dostići i vrijednosti od -26 do -20 °C. Jaki do olujni udari vjetra, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini i na zapadu Bosne. U ostalim područjima umjeren do pojačan vjetar.

- Uz nešto stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. Temperature će biti niže u odnosu na protekli dan i neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kada bi i hronični bolesnici trebali maksimalno izbjegavati boravak na otvorenom. Posvuda će prevladavati sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.