15.2.2017. 8:13
0
Odroni zemlje na dionicama Sarajevo - Foča, Jajce - Banja Luka i Konjic - Mostar
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove na sjeveru i sjeveroistoku naše zemlje. Na putevima u južnim krajevima, upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.