16.2.2017. 8:09
0
Poledice jutros na pojedinim putevima u BiH
Zbog niskih temperatura i ovoga jutra može se očekivati mjestimična poledica na svim vlažnim lokalitetima, naročito u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima od Orašja prema Tuzli, Gradačcu i Odžaku, kao i na dionicama u sjeverozapadnim krajevima,  upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Skrećemo pažnju na učestale odrone, a izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.  Na dionicama Drežnica-Mostar i Mostar-Gnojnice upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Danas i sutra (16. i 17.02.) na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04 do 12 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prevoz većih dimenzija. Apelujemo na vozače da u pomenutom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih  lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. 

Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.