7.3.2017. 7:56
0
Kolovozi jutros pretežno mokri, maksimalno oprezno voziti
Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima.

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajaju se dionica autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, gdje se zbog čišćenja kolovoza saobraća sporije, u oba smjera jednom trakom, kao i magistralni putevi: M-4 Matuzići-Jelah-Teslić, M-16 Bugojno-Kupres, M-6 Čapljina-Studenci i M-17 Mostar-Vrapčići.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.