7.3.2017. 8:20
0
U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg
U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša. Na planinama pada snijeg.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo i Kupres 3, Bugojno, Gradačac, Srebrenica, Zenica i Zvornik 5, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 6, Sarajevo 7, Trebinje 8, Mostar i Široki Brijeg 9, Stolac 12 i Neum 13.  
 
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927hPa, za 15hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s kišom, a na planinama sa snijegom. Uglavnom se očekuje između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom, u Krajini i sjevernim područjima Bosne i do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Vjetar u Bosni ujutro će puhati istočnog i jugoistočnog smjera, a prijepodne će postepeno promijeniti smjer na sjever. U Hercegovini prijepodne puhat će jugo koje će poslijepodne promijeniti smjer na sjever i u noći se očekuje jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. 

U Sarajevu će danas biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.