20.4.2017. 9:34
0
Ekipe preduzeća "Park" rade na sprječavanju štete uzrokovane snijegom
Ekipe preduzeća Park su i dalje na terenu i nastavljaju aktivnosti na zaštiti i sprječavanju štete na stablima i drugom zelenilu na području šest općina u Kantonu Sarajevo, izjavila je za Fenu glasnogovornica KJKP 'Rad' Aldijana Kljajić-Hamza.

Po njenim riječima, danas se osim otresanja snijega s krošnji  vrši  rezanje, uklanjanje grana, dijelova krošnji ili kompletnih stabala koje su usljed težine snijega polomljeni i oštećeni. Snježne padavine koje su nastavljene i jutros, ali i mobilizacija mehanizacije na poslovima otresanja snijega sprječavaju odvoz orezanih i prikupljenih grana, pa se one ostavljaju na određenim mjestima na zelenim površinama, a odvoz će svakako biti organiziran čim se za to steknu uvjeti.

- Štete na stablima i drugom zelenilu uzrokovane težinom snijega koji je pao jesu velike, ali o konačnim rezultatima je nezahvalno govoriti i one svakako u ovom momentu nisu prioritet. Osnovni zadatak preduzeća 'Park' trenutno je spriječiti nova oštećenja, očistiti parkovske staze, platoe i stepeništa, te ukloniti polomljene grane ili dijelove stabala kako bi se uklonila opasnost za  pješake, ali  i štete na imovini. Iako su svi naši radnici, s kompletnom mehanizacijom na terenu i dalje apeliramo na građane da uklone snijeg s mladih stabala i ukrasnog zelenila, ali i da vode računa prilikom kretanja ispod stabala, kao i da automobile ne ostavljaju u blizini, posebno stabala - kazala je Kljajić-Hamza.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.