2.5.2017. 8:35
0
Poslednji dan produženog vikenda: Očekuju se gužve na jugu zemlje
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u našoj zemlji odvija po pretežno suhom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekujemo na većini putnih pravaca, kao i na graničnim prelazima. Posebnu pažnju skrećemo na ulaz u BiH na graničnim prelazima na jugu naše zemlje.

- Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja.  Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.  Povodom međunarodnog praznika rada, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Smanjen je broj radova na cestama, ali privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17  Jablanica-Mostar - kažu iz BIHAMK-a.

(Patria / BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.