3.6.2017. 9:28
0
Umjeren intenzitet saobraćaja na putevima u BiH
Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija umjerenim intenzitetom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke ili preko planinskih prijevoja, upozorava se na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu trenutnim uslovima na putu. 

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća uz naizmjenično propuštanje vozila.  

Sporije saobraćanje moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvaja se autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15). 

U narednih nekoliko dana, zbog radova na asfaltiranju obustavljat će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Godoš), u vremenu od 08.00 do 20.00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT

A-1

Zenica jug-Kakanj, zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Zenica Jug-Kakanj  u mjestu Donji Tićići odvija sporije, jednom trakom (preticajnom). U suprotnom smijeru (Kakanj-Zenica jug) u funkciji su obje vozne trake, a zatvorena je zaustavna traka.

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja. 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Banja Luka-Čelinac u mjestu (Rebrovac), zbog radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza, saobraća se sporije uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-6.1

Karlov Han-Kolo, zbog radova na izgradnji pristupne ceste, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-15 

Sanski Most,  zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici sa regionalnim putem R-405, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Zalik-Vrapčići, zbog radova na izgradnji pješačke staze povremeno se saobraća naizmjenično,  jednom trakom.

Jablanica- Potoci (Donja Jablanica), zbog sanacije kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Stup-Blažuj, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8.00 do 16.00 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09.00 do 10.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

M-20

Goražde-Ustiprača zbog izvođenja radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže od 07.30 do 17.30 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom. 

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom

R-445 Bilješevo-Kakanj (lokalitet Tičići), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom.

R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode), zbog deminerskih radova, radnim danima, od 8 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići –Vijenac-Lukavac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe (od raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa do raskrsnice sa ulicom Pijačna), od 08.00 do 16.00 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Azize Šaćirbegović, Vilsonovo šetalište, Sedrenik, Mula Mustafe Bašeskije, Antuna Hangija, Safvet-bega Bašagića i  Zvornička. 

MOSTAR

-Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do  Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj. 

BIHAĆ

-Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.