28.6.2017. 8:07
0
Tokom dana pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima
Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju.
Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05.30 do 13.30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Radovi na deminiranju izvode se danas od 08.00 do 16.00 sati i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, kod mjesta Donja Vratnica, gdje se također mogu očekivati povremene polusatne obustave.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.