29.7.2017. 8:26
0
Pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prelaza na jugu zemlje
Pretežno suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila, karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, još danas u vremenu od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Danas od 13 do 16 sati, zbog održavanja Međunarodne smotre „FIĆO FEST 2017“ (brzinski ispit), doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-963 G.Grkarica-Babin do (od Centra Federalnog MUP-a do Babinog dola).

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-17 Jablanica-Konjic, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza na jugu naše zemlje, a izdvajamo GP Doljani, gdje se na izlazu čeka oko 90 minuta. Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 45 min. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.