19.8.2017. 21:35
0
Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima
Povoljni uslovi za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju na putevima u BiH. Pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se na dionicama ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima, saopćeno je Informativnog centra Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Usporeno ili uz kraća zadržavanja, saobraća se na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Bosanski Brod i Zupci. Na GP Bosanska Gradiška duža zadržavanja bilježe se u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Iz BIHAMK-a vozače napominju da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.