20.8.2017. 9:15
0
Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog kiše
U našoj zemlji se jutros saobraća nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila. Kolovoz je zbog kiše mokar u sjevernim i zapadnim krajevima, a budući da su padavine tokom dana moguće i u ostalim područjima, vozači se pozivaju na pojačan oprez.


Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju se na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Vozači se savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja su do 30 minuta. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.