23.10.2017. 15:35
0
U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg
U Bosni sutra će biti oblačno s kišom uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, prijepodne i u zapadnim područjima.
Očekivana količina padavina u centralnim područjima između 5 i 15 litara po metru kvadratnom, na zapadu do 10 litara. Na istoku i sjeveroistoku Bosne se očekuje od 20 do 40 litara, lokalno i do 60 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1.200 metara nadmorske visine.

U Hercegovini će sutra biti pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, na planinama snijeg. U većem dijelu Hercegovine od poslijepodnevnih sati razvedravanje, osim sjevera.

U cijeloj BiH bit će vjetrovito. Vjetar je umjeren i jak sjevernog smjera. U jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine izgledni su i olujni udari vjetra. Prema kraju dana slabljenje vjetra u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. 

U Sarajevu sutra će biti oblačno s kišom. Temperatura zraka između 5 i 8 stepeni.

U većem dijelu BiH danas je preovladavalo oblačno vrijeme s kišom. Na planinama je padao i snijeg. U drugoj polovini dana na zapadu i jugu Hercegovine oblačnost se djelomično smanjila. 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 5, Jajce 6, 
Sarajevo i Tuzla 7, Drvar i Gradačac 8, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Livno, Sanski Most i Srebrenica 9, 
Bihać, Bijeljina, Prijedor i Zvornik 10, Trebinje i Zenica 11, Stolac 14, Mostar 15 i Neum 16, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.