24.10.2017. 8:03
0
Kolovoz mokar, mogući odroni zemlje ili kamenja
U većem dijelu zemlje jutros se saobraća po mokrom kolovozu, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno.

Izuzetak su dionice u južnim krajevima, gdje je kolovoz suh. Zbog jutarnje magle i niske oblačnosti, vidljivost je smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

I dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se usporeno saobraća na magistralnom putu M-17 na lokalitetima: Konjic (kod mosta), Donji Hadžići, i Drivuša, kao i regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Aktivirana su klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama, izmijenjen je režim saobraćanja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.