5.11.2017. 9:25
0
Smanjena vidljivost zbog magle
Vidljivost na putevima u BiH ovoga jutra je smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvaja se autoput A-1 Zenica jug-Tarčin, zatim magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i putevi uz Savu, Lašvu, Drinu i Bosnu, te dijelovi Kantona Sarajevo. Učestali su i odroni.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalni putevi R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. 

Zbog  aktivnih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Za danas je najavljena potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu R-445 Kakanj-Visoko-Podlugovi. Zbog izvođenja sanacionih radova na pružnom prelazu u mjestu 'Čatići' od 12 do 15 sati saobraćaj će biti preusmjeren na autoput.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5
Ljubogošta-Pale, zbog izvođenja radova u tunelu Kalovita Brda, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.1 
Odžak-Vukosavlje, izvode se radovi na izgradnji kružnog toka. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17
Konjic (kod mosta), zbog izvođenja radova na izgradnji pješačkog prolaza ispod M-17,  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18
Vogošća (Igmanska bb), zbog radova na sanaciji verelovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće obustave do 15 minuta.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-444 Podlugovi-Breza-Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi), zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. 

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, zbog rekonstrukcije kolovoza od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-469 Živinice-Međaš, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično. Na istom putu (od stacionaže 7+280 km do stacionaže 7+980 km) od 08 do 16 sati zbog radova na asfaltiranju vozila će saobraćati jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

KANTON SARAJEVO
- Zbog snimanja filma od 06 do 19 sati moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja u ulicama: Geteova, Vrbanja, Porodice Ribar i Grbavička.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). 

- Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, u ulici Avde Palića, na dijelu od deponije Smiljevići prema Zabrđu, od 08 do 16 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Adema Buće-Briješće brdo-Safeta Zajke i obratno.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Otona Župančića, Azize Šaćirbegović, Mustafe Pintola, Logavina, Put Života, Zmaja od Bosne (raskrsnica sa ulicom Hamdije Čemerlića) i Muse Ćazima Ćatića.

- Zbog radova u ulici Miševići (Hadžići-dionica spoj M-17 Miševići) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je M-17-Binježevo-Miševići i obratno.

MOSTAR
- Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmijenjen je režim saobraćaja na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na ukrštenju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

- Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

BIHAĆ
-  Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Darivalaca krvi kod raskrsnice sa ulicom Sarajevska, a saobraćaj je preusmjeren kroz ulice Muse Ćazima Ćatića i Harmanskom.

JAJCE
Zbog izvođenja sanacionih radova potpuno je obustavljen saobraćaj od kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića. 

ZENICA
- Zbog radova na izgradnji potpornih zidova u sklopu Projekta sanacije klizišta u naselju Vardište, za saobraćaj se zatvara dio ulice Vardište (od broja 30 do broja 58). Pješaci će moći koristi most preko rijeke Kočeve, dok će alternativni put moći koristiti vozila hitnih službi (policija, hitna pomoć, vatrogasci). 

Zbog sanacije klizišta od 07.15 do 15.30 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Gračanica- Jezera. Saobraćaj se u vrijeme obustave odvija alternativnim pravcem preko sela Skutovo, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.