10.11.2017. 8:18
0
Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad izvode se radovi na ulazu u tunel Oštrik
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Izdvajamo magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, pojedine dionice uz rijeke: Spreča, Lašvu i Bosnu, kao i šire područje Mrkonjić Grada. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad izvode se radovi na ulazu u tunel Oštrik, zbog čega je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići), saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i magistralni put M-18 prolaz kroz Vogošću.

Izmjenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.