12.11.2017. 22:15
0
Od sutra osjetno hladnije vrijeme, u pojedinim krajevima BiH se očekuje i snijeg
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno i osjetno hladnije sa kišom, a u brdsko planiskim predjelima iznad 600 metara nadmorske visine i sa snijegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Kasnije popodne i u noći na utorak ponegdje će biti susnježice i snijega i u nižim krajevima. 

Duvaće umjeren i jak jugo, uz skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. 

Jutarnja temperatura biće do devet, na jugu do 13 stepeni, a najviša dnevna do 11, na jugu 15 stepeni. 

U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima prognozira se između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, U Hercegovini od 30 do 70 litara, a u centralnim područjima između 15 i 25 litara, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

U utorak, 14. novembra, očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u nižim krajevima, na sjeveru i jugu, a snijeg ili susnježica u brdsko planinskim predjelima. Sredinom dana padavine će slabiti. Jutarnja temperatura vazduha do četiri, na jugu do sedam stepeni, a najviša dnevna do sedam, na jugu do 12. 

U srijedu, 15. novembra, očekuje se oblačno i hladno vrijeme sa slabom kišom povremeno, mjestimično na istoku sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura vazduha do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura do sedam, na jugu do 12. 

U četvrtak, 16. novembra, očekuje se oblačno, tmurno i hladno vrijeme, uz ponegdje slabu kišu ili rosulju, a u planinama provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura do pet, na jugu do sedam, a najviša dnevna do osam, na jugu i sjeveroistoku do 13 stepeni. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.