13.11.2017. 8:37
0
Danas kiša u cijeloj zemlji, večeras se očekuje snijeg
FOTO: Source.ba / Arhiva
U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s padavinama u cijeloj zemlji.

U Hercegovini, Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 25 i 60 litara padavina po metru kvadratnom. U centralnim područjima između 15 i 30 litara, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 5 do 20 litara padavina po metru kvadratnom.

Prijepodne u nizinama većinom kiša. Sredinom dana u Krajini u nizinama se očekuje susnježica. Od večernjih sati, pogotovo tokom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne. Snijeg se ne predviđa na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

Najjače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak. Predviđa se i visina sniježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši. U sjevernim područjima Bosne prije podne vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U ostatku zemlje prijepodne umjereno i jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana i od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever.

Temperatura zraka prijepodne od 5 stepeni u Krajini gdje će i biti najhladnije, do 18 stepeni na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovini dana temperature zraka u cijeloj zemlji su u opadanju. 

U Sarajevu pretežno oblačno, prijepodne s pljuskovima. Jača kiša od poslijepodnevnih sati, a tokom noći na utorak susnježica i snijeg. Temperatura zraka veći dio dana između 10 i 14 stepeni, od poslijepodnevnih sati u opadanju. 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno s kišom i pljuskovima.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bihać 5, Sanski Most 8, Ivan Sedlo, Sokolac i Tuzla 9, Brčko, Doboj, Jajce, Livno, Zenica i Zvornik 10, Banja Luka, Bugojno, Drvar i Srebrenica 11, Bijeljina i Sarajevo 12, Gradačac 13, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 15,  Stolac 16 i Neum 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929Pa, za 15hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.