20.1.2018. 15:15
0
Zbog niskih temperatura moguća poledica u planinskim predjelima i na mostovima
Ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima u višim predjelima istočne Bosne. Izdvajaju se dionice: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak i Foča-Gacko. Na ostalim putevima vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica. Poseban oprez preporučuje se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom. 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.