29.3.2018. 8:09
0
Zatvorenici zapalili dušeke da pobjegnu, uslijedila tragedija
U pobuni i požaru u policijskoj stanici u državi Karabobo u Venecueli poginulo je 68 ljudi, saopćili su vladini dužnosnici. U toku je istraga koja bi trebala utvrditi što se tačno dogodilo.
Požar je navodno planuo nakon što su zatvorenici zapalili dušeke u pokušaju da pobjegnu. Policija je suzavcima rastjerivala ljude koji su okružili stanicu nakon vijesti o izbijanju požara.

Jedan policajac je tom prilikom upucan, prenosi Avaz.

Članovi rodbine zatvorenika kažu da su mnogi od njih preminuli zbog udisanja dima. Vjeruje se da među smrtno stradalima ima žena i djece koji su bili u posjetu zatvorenicima.

Zatvori u Venecueli su pretrpani, a nasilje i neredi sa smrtnim ishodima su uobičajeni, piše BBC.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.