2.8.2018. 8:27
0
U Mostaru jutros u 08:00 sati temperatura 26 stepeni Celzijusa, krajem dana nas ponovo očekuju novi pljuskovi
U Bosni jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno pljuskova i grmljavine ima u sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 17, Bugojno 19, Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 20, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla 21, Banja Luka, Brčko, Doboj, Gradačac i Prijedor 22, Grude 23, Trebinje 24 i Mostar 26 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano će biti prijepodne. Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti će i u Hercegovini usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Danas su izgledni obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 32 do 35 stepeni. 

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Na području grada su izgledni pljuskovi i grmljavina u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena / FHMZ)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.