21.8.2018. 8:13
0
Stanje na putevima
U jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog nestabilne vremenske situacije i učestalih lokalnih padavina tokom dana, savjetujemo pojačan oprez.

Prvi je dan praznika Kurban Bajrama, pa je od jutarnjih sati pojačan intenzitet saobraćaja u gradskim centrima.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na graničnim prelazima, a posebno izdvajamo one na jugu i sjeveru naše zemlje. 

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Danas se na većini dionica neće izvoditi sanacioni radovi, ali upozoravamo na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju čije poštivanje je obavezno.

Zbog vjerskog praznika Kurban Bajrama, večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH.


(BIHAMK)

BIHAMK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.