24.9.2018. 8:25
0
U BiH oblačno, jača kiša u Krajini, zapadnoj, centralnoj i sjevernoj Bosni
U Bosni i Hercegovini danas će prolazno jače naoblačenje postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i usloviti kišu, grmljavinu i pad temperature zraka.

Jača kiša u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni dio prijepodneva između 15 i 20 stepeni. Zatim prema kraju dana temperatura u opadanju za 10 do 15 stepeni. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu naoblačenje u jutarnjim satima. Sredinom dana se očekuje kiša. Prestanak padavina do večernjih sati. Najviša dnevna temperatura zraka u jutrarnjim satima oko 19 stepeni i tokom dana temperatura u opadanju.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada po cijelom sjeveru zemlje.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni; Sokolac 13; Gradačac, Jajce i Zenica 14; Bugojno i Sanski Most 15; Ivan Sedlo, Srebrenica i Tuzla 16; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor i Zvornik 17; Sarajevo, Stolac i Trebinje 19; Bihać i Mostar 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.