3.10.2018. 8:13
0
Stanje na putevima
Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Save i Spreče, kao i putne pravce: Bihać-Izačić, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Minerski radovi izvode se danas od 12 do 17 sati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (na dionici Poljice-Gavrići). U ovom terminu mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja

Danas počinju radovi na sanaciji mosta na Komaru, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Travnik. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.