28.10.2018. 19:00
0
Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini, lokalno i do 120 l/m2
U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je uglavnom padala u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalno slabije padavine.

Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Lokalno može pasti i do 120 litara. Kiša se još prognozira, ali ne i obilna, u centralnim i zapadnim područjima Bosne, a na sjeveru i istoku Bosne slabije padavine.

Od kraja dana prema jutarnjim satima u utorak nove padavine sa zapada će preći preko cijele zemlje. Sutra vjetrovito. Veći dio dana sa jakim udarima juga od 45 do 65 km/h. Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje daljnje jačanje juga sa udarima od 70 do 95km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno i vjetrovito. Povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.





(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.