4.11.2018. 8:22
0
Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga zadržavanja na izlazu iz BiH
U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila, napominju iz BIHAMK-a.
- Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka,  kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje. Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima prelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje i Donja Gradina.  Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor - kažu iz BIHAMK-a.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.