15.2.2019. 8:00
0
Smanjena vidljivost na pojedinim dionicama
Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

U većem dijelu naše zemlje saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na zasjenjenim dijelovima puteva preko planinskih prevoja moguća poledica.

Usljed porasta temperature tokom dana učestali su odroni na brojnim dionicama, a skrećemo pažnju i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. 

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.