23.3.2020. 10:20
0
Međunarodni aerodrom Sarajevo - Danas letovi iz Dubaija i Zagreba
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva putnička aviona, iz Dubaija i Zagreba, te su planirani i povratni letovi za te destinacije.

Kompanija Turkish Airlines ranije je objavila da obustavlja skoro sve letove, te u petak, 27. marta, imaju posljednji let za Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

I kompanija Qatar Airways obustavila je sve letove do Sarajeva do 1. maja, tako da u ovom trenutku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prometuje samo još nekoliko aviokompanija, ali reducirano.

Iz Međunarodog aerodroma Sarajevo podsjećaju da je  u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima  Aerodroma, te  zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na Aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put, kako navode,  treba da se zadrže na  parkingu MAS-a.

- Poduzete su sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prenosa oboljenja, te zaštitili, prije svega, naše zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje i u stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici - kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija vezano za letove konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

- One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska - kazala je Bagarić.

Promet roba preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo se nastavlja, uz smanjen broj dnevnih, odnosno sedmičnih letova. U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor cargo usluga MAS raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba, površine 250m2. - poručuju iz MAS-a. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.