12.8.2020. 8:32
0
Danas pljuskovi sa grmljavinom
U Hercegovini je jutros sunčano. U Bosni je većinom umjerena naoblaka. Na sjeveru i sjeveroistoku je pretežno oblačno. Na sjeveru zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.
Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno i Ivan Sedlo 16; Drvar 17; Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica 18; Tuzla 19; Doboj i Zvornik 20; Gradačac, Grude, Sanski Most i Široki Brijeg 21; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Trebinje 22; Prijedor 23; Mostar i Neum 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Pretežno oblačno u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima moguć je pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.