8.10.2020. 8:05
0
U BiH danas oblačno s kišom
U jutarnjim satima u četvrtak slaba kiša lokalno može padati u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Na jugu zemlje razvedravanje u jutarnjim satima. U većem dijelu zemlje pretežno oblačno prije podne uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima povremeno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom naredne sedmice (12.10.), osim po kiši koja bi trebala biti intezivnija na jugu i zapadu zemlje, promjena vremena bit će još izraženija po padu temperature zraka. Nestabilno vrijeme sa kišom očekuje se do kraja sedmice uz lagani porast temperature.

Minimalne temperature zraka varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 13°C i 18°C u Bosni, do mjugu Hercegovine do 20°C.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.