25.2.2021. 9:13
0
Tokom vikenda oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine, temperature znatno niže
Prema prognozi vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak, 26. februara, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano. U jutarnjim satima, lokalno, u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.
Već u subotu, 27. februara, prijepodne doći će do naoblačenja u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana u Bosni lokalno može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. 

U Bosni prijepodne u nedjelju, 28. februara, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prijepodne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.