10.3.2021. 10:20
0
Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Postupno smanjenje oblačnosti očekuje se danas od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.
U BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Na jugu u jutarnjim satima kiša. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u nizinama kiša, a u višim djelovima susnježica ili snijeg. Padavine većinom prijepodne.

Postupno smanjenje oblačnosti očekuje se  od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar u Bosni slab umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu i sjeverozapadu do 11 stupnjeva.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) saopćio je da je visina snijega u 7.00 sati na Bjelašnici iznosila 138 cm, Ivan-sedlu 18, a u Sarajevo-Bjelave 4 cm.

Količine padavina u protekla 24 sata: Ivan-sedlo 17 mm; Neum 12; Bjelašnica, Mostar 8; Livn, Sarajevo-Bjelave 4, Tuzla, Zenica 3; Jajce 2; Bugojno te Gradačac 1 mm.

U četvrtak, 11. marta, u Bosni će biti sunčano, uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano.Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu države do 3, a najviša dnevna između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

U petak, 12. marta,  u Bosni i Hercegovini bit će oblačno. U večernjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu države do 4, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

Za subotu, 13. marta,  predviđa se pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i sa slabom kišom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu države do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva, saopćeno je iz  Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


(FENA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.