20.3.2021. 8:33
0
Zimski vikend / Sladić najavio do 10 cm novog snijega: Nema povratka toplijeg vremena bar do...
Povratak temperatura u prosječne vrijednosti možemo očekivati tek na samom kraju mjeseca marta, hladnije od prosjeka bar do 24.03. napisao je meteorolog Nedim Sladić.

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C)

Bjelašnica -10; Sokolac -9; Bugojno, Ivan-sedlo -6; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most -5; Doboj, Tuzla, Zenica -4; Bijeljina, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica -3; Gradačac, Grude 1; Trebinje 4; Mostar, Neum 6; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Krajini se očekuje kiša ili susnježica. U višim područjima i na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme. U večernjim satima je moguć snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura oko -4, dnevna oko 4 °C.

Prema prognozi meteorologa Nedima Sladića, čini se da će nas obilnije padavine ipak zaobići.

-Iako će vikend obilježiti vrlo hladno vrijeme paćeno snijegom, najveće povećanje snježnog pokrivača prognozira se uglavnom u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Očekuje se do 10 cm novog snijega u nižim područjima. Sa druge strane, povratak temperatura u prosječne vrijednosti možemo očekivati tek na samom kraju mjeseca marta, hladnije od prosjeka bar do 24.03. napisao je Sladić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.