28.1.2022. 9:55
0
Pretežno oblačno jutro u BiH, tokom dana kiša i slab snijeg
U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno i Jajce -8; Drvar i Zenica -7; Prijedor i Sanski Most -6; Sarajevo i Srebrenica -5; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj i Tuzla -4; Livno -3; Bijeljina i Zvornik -2; Bihać i Mostar 1; Gradačac i Trebinje 2; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.


Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje prije podne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina na jugu zemlje. Tokom noći na subotu slabije sniježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.


U Sarajevu naoblačenje prije podne. Prolazno slaba kiša ili susnježica od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Krajem dana se očekuje slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.