28.6.2022. 10:38
0
Sladić otkrio do kada će trajati toplotni val
Sladić objašnjava da će ovako visoke temperature još potrajati.

Ovaj toplotni val će najmanje potrajati još sedmicu dana nakon toga, čini se da će se temperature blago spustiti, da će se vratiti u neke okvire normalnosti. Sve do 10. jula neće pasti ispod višegodišnjeg prosjeka – naveo je Sladić.

Juli će biti svježiji ali toplotni valovi će biti i krajem jula i tada će temperature, kako Sladić najavljuje, ići i preko 40 stepeni Celzjusa.

Također, ovo će biti jedno od 10 najtoplijih ljeta, istakao je Sladić,

Po starom nizu 61-91 ovaj juni je gotovo u Sarajevu je topliji pet stepeni nego što je to uobičajeno što nam govori da ovog juna nije bilo razddoblja sa pretjeranom svježinom – pojasnio je Sladić za N1.
Također, Sladić je posebno istakao da vrućine utječu na zdravlje i da treba pratiti preporuke ljekara jer, kako je objasnio, visoke temperature iscrpljuju organizam zbog manjka svježine.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.