28.12.2022. 12:30
0
Sladić o padavinama: O snijegu je više suvišno govoriti
Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je grafički prikaz visine snijega u prvom satu 1. januara 2023. širom Europe te pojasnio:

“Snijeg jedino na Alpama, mada i tamo u malim količinama i od centralnog dijela Skandinavije prema Euroaziji.”

Ništa drugačije vrijeme ne očekuje nas ni početkom Nove 2023. – preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i nešto toplije od prosjeka. Pogled prema plavetnilu neba i Suncu u kotlinama i dalje će onemogućavati magla. Padavine se ne očekuju do 9. januara.

“O snijegu je suvišno više govoriti. Snježna granica se 01.01. penje i do blizu 3.5 km visine. Ne samo kod nas, već i u alpskom području. Francuska i Italija trenutno imaju najbolje uslove za skijanje, mada i kod njih će biti klimavo sa skorim zatopljenjem. Međutim, treba ipak reći nešto i o aerozagađenju. Pregurajmo mi ipak još januar pa ćemo bjerovatno u februaru ponovo pospremiti problem ispod tepiha i ponovo ga izvući u oktobru 2023. Nažalost svako godine isto – krug po krug”, napisao je Sladić na Instagramu.




(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.